Меню сайту

Ефективність використання матеріальних ресурсів на підприємстві ТОВ Гіпрон

В сучасних умовах господарювання економіка України потребує глибоких і структурних зрушень.

В цих умовах центр економічної діяльності переміщується до основної ланки всієї економіки підприємства. Саме на цьому рівні створюється необхідна суспільству продукція, надаються послуги. На підприємстві зосереджені найбільш кваліфіковані кадри. Тут вирішуються питання економічних витрат ресурсів, застосування висопродуктивної техніки. На підприємстві намагаються знизити витрати до мінімальних. В умовах ринкової економіки “виживає” лише те підприємство, яке більш компетентно визначає вимоги ринку, створює і організовує виробництво продукції, що користується попитом, забезпечує прибутком кваліфікованих робітників.

http://shdvor.ru/ как выбрать летнюю резину.

Сьогодні потрібно розробити не тільки довгострокову програму поетапного розвитку ринкового сектору економіки, а й визначити найефективніше співвідношення між державним регулюванням і ринковим саморегулюванням.

Ефективність виробництва на підприємстві тісно пов’язана з проблемою економії всіх видів ресурсів, бо вони є обмеженими. Раціональне використання трудових і виробничих ресурсів є важливим резервом підвищення ефективності виробництва, збільшення обсягів виробництва продукції, підвищення продуктивності праці та фондовіддачі. Частина витрат, які утворюють собівартість продукції, пов’язані з використанням факторів виробництва, що веде до зниження собівартості одиниці продукції і до збільшення прибутків підприємства.

Метою курсової роботи є дослідження особливостей ефективності використання матеріальних ресурсів підприємством. Поставлена мета зумовила вирішення наступних завдань:

розглянути теоретичні основи ефективності використання матеріальних ресурсів на підприємстві;

проаналізувати фінансово-господарську діяльність ТОВ «Гіпрон» та ефективність використання матеріальних ресурсів на підприємстві;

дослідити шляхи підвищення ефективності використання матеріальних ресурсів на підприємстві ТОВ «Гіпрон».

Об’єктом дослідження курсової роботи є матеріальні ресурси підприємства.

Предметом дослідження є дослідження шляхів ефективного використання матеріальних ресурсів підприємства.

З метою отримання кращого ефекту, при розробці відповідних матеріалозберігаючих заходів необхідно враховувати, й те що вплив економії матеріальних ресурсів на величину витрат суспільної праці неоднаковий на різних стадіях їх переробки. Чим вище ступінь готовності матеріальних ресурсів, тим вагомішим є наслідок зниження їх витрат і тим відчутніші втрати від нераціонального їх використання.

На наш погляд, використання матеріальних ресурсів та резерви їх економії, можуть бути визначені, як можливості збільшення виходу продукції кінцевого виробничого та невиробничого споживання (з урахуванням її основних споживчих властивостей) з кожної одиниці сировини і матеріалів.

матеріальний ресурс ефективність

    Подібні статті по економіці

    Аналiз iнвестицiйної дiяльностi в умовах ринкової економiки
    Успішне проведення ринкових реформ в Україні неможливо без ефективної структурно-інвестиційної політики перетворення економіки з метою створення сприятливого інвестиційного клім ...

    Дослідження ефективності функціонування поліграфічного підприємства (на прикладі ЗАТ Віпол)
    Актуальність теми даної дипломної роботи є те що на сьогоднішній день питання ефективності функціонування підприємства займає важливу роль. Кожне підприємство щоб вижити на ринку глобал ...

    Шляхи підвищення прибутковості підприємства
    Управлінський облік передбачає створення детальної класифікаційної схеми витрат. Керівник або власник підприємства повинен знати, скільки буде коштувати виробництво тієї чи іншої продукц ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.