Меню сайту

Загальна характеристика системи менеджменту підприємства

Формування ринкової економіки здійснюється шляхом запровадження нових суспільно-економічних відносин, які базуються на існуванні різних форм власності та способів господарювання. Адміністративні методи керування поступово втрачають свої функції в управлінні народногосподарським комплексом. На зміну їм приходять економічні методи управління, які базуються на нових прогресивних технологіях безвідходного виробництва продукції, конкурентоспроможності на внутрішньому і зарубіжному ринках, застосуванні таких систем оподаткування, які заохочували б до збільшення кількості і прибутковості продукції; впровадження контрактних відносин між товаровиробниками і державою, що зумовлюється взаємним знаком; стимулюванні інвестицій у матеріально-технічну базу виробничої і соціальної сфери аграрної мікроекономіки.

Економічні і політичні перетворення, які здійснюються в Україні спрямовані на розв'язання складних завдань підвищення ефективності народного господарства і, зокрема ,його аграрного сектору, потребують нагального вирішення ряду пріоритетних напрямів діяльності економіки АПК. Актуальною проблемою є підготовка відповідного рівня фахівців ( менеджерів ) згідно їх функціональній направленості. Будь-яке виробниче формування є складною соціально-економічною системою, тому менеджери повинні її впорядкувати в часі і забезпечувати ефективне функціонування. Таке завдання можуть вирішити менеджери з глибокими знаннями в таких галузях як менеджмент, економіка, організація, планування, аналіз, фінанси, маркетинг.

Важливу роль в здійсненні учбового процесу по підготовці висококваліфікованих спеціалістів, зокрема менеджерів - економістів відіграє практика з метою глибокого засвоєння одержаних у вузі знань економічних та технологічних дисциплін.

Метою дипломної роботи є ознайомлення та аналіз організаційної структури підприємства, дослідження виробничих та управлінських процесів на підприємстві.

Завданнями дипломної роботи з фаху є :

провести загальну характеристику підприємства

Оцінка організаційної структури та апарату управління

Загальна характеристика маркетингової діяльності

Аналіз асортименту продукції та структури ринку

- Аналіз положення товарів на ринках збуту продукції

Аналіз цінової політики підприємства

Аналіз конкурентоспроможності продукції

Використання основних засобів підприємства

Оцінка витрат на виробництво продукції

Аналіз руху персоналу на підприємстві

Характеристика мотиваційного механізму на підприємстві

- Структура капіталу підприємства

- Аналіз платоспроможності підприємства

Аналіз ділової активності підприємства

Аналіз рентабельності підприємства

Використання робочого часу на підприємстві.

При написанні дипломної роботи використовувались такі джерела інформації як : Статуту підприємства, штатного розпису управлінських працівників, Посадова інструкція економіста,статистичної звітності підприємства наступних форм: №1 «Баланс», №2 «Фінансові результати», №5 «Примітки до річної фінансової звітності», №50-сг «Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств», №1-ПВ «Звіт з праці», №3-ПВ «Звіт про використання робочого часу», №6-ПВ «Про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання».

    Подібні статті по економіці

    Трудові ресурси Київської області та регіональні особливості їх розміщення й використання
    Комплексний розвиток продуктивних сил економічних районів - один з пріоритетних напрямків наукових досліджень та практичної діяльності держави і місцевих органів влади з питань регіонал ...

    Формування доходів населення
    Будь-яке суспільство є складним утворенням, що складається з людей, об'єднаних певними ознаками. Однією з основних характеристик людини в сучасному суспільстві є розмір і засоби одержанн ...

    Економічний аналіз
    В нових умовах формування ринкових відносин, функціонування підприємств різних форм власності, необхідно знаходити нові шляхи підвищення ефективності суспільного виробництва, а також ум ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.