Меню сайту

Іноземний капітал в економіці України стан, проблеми і перспективи

Актуальність теми.

Україна як молода незалежна, суверенна держава не має достатнього досвіду налагодження економічних зв'язків з іншими країнами світу. Світові економічні зв'язки нам потрібні для того, щоб швидше подолати глибоку економічну кризу, для стабільного та швидкого розвитку продуктивних сил та зростання на цій основі життєвого рівня населення.

Україна робить перші кроки на шляху до входження у світове господарство, але існує ряд об'єктивних причин, які перешкоджають нині входженню України як повноправного партнера у світове господарство. Однією з таких причин є низький рівень іноземного інвестування в економіку України.

Отже, проблеми, які існують в цьому напрямку розвитку економіки є актуальними і важливими для вивчення та дослідження. Це дає можливість усунути недоліки та запобігти появі нових можливих суперечностей.

Метою

курсової роботи є аналіз іноземного капіталу в економіці України, його стану, проблем та перспектив.

Основними завданнями курсової роботи є:

. Розгляд сутності та ролі іноземного капіталу в сучасній економіці;

2. Виділити основні форми здійснення іноземного інвестування;

. Виділити вплив іноземного капіталу на розвиток національної економіки;

. Розглянути динаміку та тенденції іноземного капіталу в економіці України;

. Визначити перспективи залучення іноземного капіталу;

Предметом

наукового пошуку є іноземний капітал в економіці України.

іноземний капітал україна економіка

Об`єктом

науково пошуку є економічна література та монографії вчених, а також законодавча база в цій сфері.

Методологічну основу

складає сукупність таких методів, як порівняльно-історичний, формально-логічний та інші методи, які дозволяють всебічне вивчити це питання.

Теоретичну основу

склали нормативно-правові акти в цієї сфері та роботи таких вчених, як Базилевича В.Д., Гальчинського А.С., Мочерного С.В., Федоренка В.Г. та інших.

Структурно

курсова робота складається з вступу, п`яти розділів, які відображують тему курсової роботи, висновків та пропозицій та списку літератури. Загальний обсяг курсової роботи складає 33 сторінки.

    Подібні статті по економіці

    Дослідження напрямків підвищення ефективності управління системами оплати праці робітників підприємства
    Залізничний транспорт є найрозвинутішим в Україні. Перевагами цього виду транспорту є велика розгалуженість та низькі тарифи. Пропускна спроможність залізничної мережі значно перевищує п ...

    Аналіз економічної діяльності ТОВ Дім плюс Дім
    Повна назва підприємства: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «Дім плюс Дім». Скорочена назва: ТОВ «Дім плюс Дім». Правовий статус підприємства: Юридична особа.. Права і обов ...

    Аналіз діяльності ВАТ Люботинський хлібозавод
    хлібозавод пшеничний номенклатура Навчально-виробнича практика на харчових підприємствах є основоположною в підготовці висококваліфікованих фахівців, адже це одна з найважливіших програм ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.