Меню сайту

Зовнішньоекономічна діяльність

Зовнішньоекономічна діяльність - це діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами.

Зовнішньоекономічна діяльність охоплює міжнародні господарські і торговельні відносини, до сфери яких входять: міжнародний обмін товарами та послугами, науково-технічне співробітництво, надання економічної і технічної допомоги, міжнародний рух капіталу та робочої сили та інші форми економічного співробітництва.

Зовнішньоекономічна діяльність в Україні регулюється законами і нормативними актами, ухваленими Верховною Радою України, Указами Президента та Декретами Кабінету Міністрів України. Серед них основоположними є Закони України "Про зовнішньоекономічну діяльність" від 16 квітня 1991 р., "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах" від 15 вересня 1995 р., "Про режим іноземного інвестування" від 19 березня 1996 p., Декрети Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і контролю", "Про єдиний митний тариф" та ін.

Отже, актуальність дослідження даної курсової роботи полягає у необхідності вивчення зовнішньоекономічної діяльності країн, зокрема України.

Об’єкт дослідження. Об’єктом даної курсової роботи виступає вивчення міжнародних економічних відносин, зокрема, зовнішньоекономічної діяльності України.

Мета дослідження. Мета дослідження полягає в теоретичному розгляді вивчення проблеми зовнішньоекономічної діяльності країн, зокрема України.

Мета роботи передбачає виконання таких завдань:

1. Розкрити поняття міжнародних економічних відносин.

2. Висвітлити основні показники, які впливають на міжнародну торгівлю товарами та послугами.

3. Визначити поняття валютного ринку, його функції та види операцій, які на ньому відбуваються.

4. Визначити поняття валюти, курсу валют та ознайомитися зі статистичними даними зміни курсу валюти в Україні.

5. Визначити поняття платіжного балансу та ознайомитися з платіжним балансом України.

6. Ознайомитися з зовнішньоекономічною діяльністю України та зі статистикою пов’язаною з нею.

    Подібні статті по економіці

    Трудові ресурси Київської області та регіональні особливості їх розміщення й використання
    Комплексний розвиток продуктивних сил економічних районів - один з пріоритетних напрямків наукових досліджень та практичної діяльності держави і місцевих органів влади з питань регіонал ...

    Інфляція в Україні
    Найефективнішим індикатором «здоров’я» економіки країни є її фінансовий стан. Адже фінансова система не лише забезпечує необхідні взаємозв’язки в економіці, вона є одним з найвпливовіши ...

    Деpжавне pегулювання мігpаційних пpоцесів
    Мігpаційні пpоцеси, які відбуваються в світі значно впливають на життя громадян країн, а також на pозміщення, чисельність і стан населення pізних кpаїн. Саме мігpація багато в чом ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.