Меню сайту

Договірні взаємовідносини і партнерські зв'язки у підприємницькій діяльності

Договір є одним з основних видів зобов’язань по передачі товару, продукції чи наданні послуг в власність та розпорядження. Історія правового регулювання договору нараховує майже 4 тисячі років. У процесі розвитку правових систем відбувався природний добір правових норм. Випадкові положення згодом відсівалися, поступаючись місцем більш обґрунтованим і якісним, підвищувався рівень юридичної техніки. І так до теперішнього часу.

ситуация в кривом роге

У сучасних умовах розвитку ринкових відносин договірна форма економічних зв'язків між учасниками набуває особливої актуальності. Договір - це природний спосіб оформлення товарно-грошових відносин, притаманних ринковій економіці. Товарно-грошові відносини потребують узгодженого регулювання, яким і є договір, не обтяжений надмірно державним втручанням.

Метою роботи є теоретичне обґрунтування договірних відносин, розкриття діючої практики встановлення і функціонування партнерських зв’язків, а також пошук шляхів їх удосконалення.

Для досягнення поставленої мети в роботі вирішуються такі завдання:

- дослідження ролі договірних відносин в розвитку підприємства;

- аналіз укладених договорів на підприємстві;

пошук напрямків по поліпшенню партнерських зв’язків на підприємстві.

Об’єктом дослідження є ДП «Вино Град» Корпорації з питань садівництва, виноградарства, виробленої та консервованої промисловості «Закарпатсадвинпром».

Предметом даної курсової роботи є аналіз специфіки укладення договорів і встановлення партнерських зв’язків на підприємстві.

Курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновку та списку використаних джерел, також додаються додатки.

Перший розділ курсової роботи характеризує теоретичні засади функціонування договірних відносин і партнерських зв’язків на підприємстві (суть, порядок укладання договору, типовий зміст, основні види, форми співробітництва).

В другому розділі надана загальна характеристика ДП «Вино Град» та аналіз укладених на підприємстві договорів.

В третьому розділі обґрунтовано зарубіжний досвід та вітчизняний досвід встановлення і функціонування договірних відносин на підприємстві.

Сучасними іноземними та вітчизняними дослідниками даної теми є Карпунін М.Г., Любинецький Я.Г., Райзберг Б.А., Банашов С. В., Сєдов П.Л., Носкова І.Я., Портер М., Татаринцева А.

    Подібні статті по економіці

    Економічне обґрунтування проекту цеху по виробництву вітамінізованої сметани
    У даній курсовій роботі обґрунтована економічна ефективність технічних рішень і виконано всі необхідні економічні розрахунки. Розрахунок проведено для продукту під назвою "Вітамініз ...

    Аналіз товарних запасів в магазині
    Становлення ринкових відносин в Україні характеризується динамічною зміною економічної ситуації, зростаючою невизначеністю розвитку складових господарської системи. Сьогодні мало не всі ...

    Державне регулювання зайнятості
    Терно́пільська о́бласть - адміністративно-територіальна одиниця України з центром у місті Тернопіль. В історичному відношенні охоплює східну частину Галичини, частину Західного ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.