Меню сайту

Договірні взаємовідносини і партнерські зв'язки у підприємницькій діяльності

Договір є одним з основних видів зобов’язань по передачі товару, продукції чи наданні послуг в власність та розпорядження. Історія правового регулювання договору нараховує майже 4 тисячі років. У процесі розвитку правових систем відбувався природний добір правових норм. Випадкові положення згодом відсівалися, поступаючись місцем більш обґрунтованим і якісним, підвищувався рівень юридичної техніки. І так до теперішнього часу.

ситуация в кривом роге

У сучасних умовах розвитку ринкових відносин договірна форма економічних зв'язків між учасниками набуває особливої актуальності. Договір - це природний спосіб оформлення товарно-грошових відносин, притаманних ринковій економіці. Товарно-грошові відносини потребують узгодженого регулювання, яким і є договір, не обтяжений надмірно державним втручанням.

Метою роботи є теоретичне обґрунтування договірних відносин, розкриття діючої практики встановлення і функціонування партнерських зв’язків, а також пошук шляхів їх удосконалення.

Для досягнення поставленої мети в роботі вирішуються такі завдання:

- дослідження ролі договірних відносин в розвитку підприємства;

- аналіз укладених договорів на підприємстві;

пошук напрямків по поліпшенню партнерських зв’язків на підприємстві.

Об’єктом дослідження є ДП «Вино Град» Корпорації з питань садівництва, виноградарства, виробленої та консервованої промисловості «Закарпатсадвинпром».

Предметом даної курсової роботи є аналіз специфіки укладення договорів і встановлення партнерських зв’язків на підприємстві.

Курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновку та списку використаних джерел, також додаються додатки.

Перший розділ курсової роботи характеризує теоретичні засади функціонування договірних відносин і партнерських зв’язків на підприємстві (суть, порядок укладання договору, типовий зміст, основні види, форми співробітництва).

В другому розділі надана загальна характеристика ДП «Вино Град» та аналіз укладених на підприємстві договорів.

В третьому розділі обґрунтовано зарубіжний досвід та вітчизняний досвід встановлення і функціонування договірних відносин на підприємстві.

Сучасними іноземними та вітчизняними дослідниками даної теми є Карпунін М.Г., Любинецький Я.Г., Райзберг Б.А., Банашов С. В., Сєдов П.Л., Носкова І.Я., Портер М., Татаринцева А.

    Подібні статті по економіці

    Аналіз економічної діяльності ТОВ Дім плюс Дім
    Повна назва підприємства: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «Дім плюс Дім». Скорочена назва: ТОВ «Дім плюс Дім». Правовий статус підприємства: Юридична особа.. Права і обов ...

    Економiчне обґрунтування напрямiв пiдвищення ефективностi використання основних фондiв підприємства
    Актуальність теми: ринкові методи господарювання вимагають того, що будь-який ресурс який є у наявності субьктів господарювання повинен використовуватись із відповідною віддачею. Проблем ...

    Інвестиції, їх види, фактори й вплив на економіку
    Дослідження проблеми інвестування економіки завжди знаходилось у центрі уваги економічної думки. Це обумовлено тим, що інвестиції торкаються найглибших основ господарської діяльності, в ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.