Меню сайту

Економіка природокористування

Одним із численних нововведень Податкового кодексу України (далі - Кодексу) є прихід загальнодержавного екологічного податку на заміну колишньому збору за забруднення навколишнього природного середовища.

Кодексом передбачається справляння екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення через податкових агентів, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю паливом. Таким чином, екологічний податок сплачується платниками податку під час придбання палива, а податковими агентами, які реалізують паливо, цей податок утримується і сплачується до бюджету.

Платежі за користування природними ресурсами є найважливішими компонентами економічного механізму природокористування кожної держави. За своєю суттю, такі платежі - це особлива форма реалізації економічних стосунків між власником природних ресурсів державою і їх користувачами юридичними та фізичними особами.

На сьогоднішній день майже вся територія України екологічно небезпечна, про що свідчать статистичні дані. Виходячи з принципу рівноправності та права кожного народу самостійно вирішувати свою долю, Україні, поряд з визначенням свого внутрішнього і зовнішнього статусу, напрямків політичного, економічного, соціального та культурного розвитку, необхідно розробити стратегію і тактику запобігання глибокій екологічній кризі, віднайти шляхи забезпечення екологічного благополуччя країни, збереження національних природних ресурсів для майбутніх поколінь, саме це й визначає актуальність теми дослідження.

Мета роботи: розглянувши індивідуального завдання, треба відзначити, що є дії міської організації промисловців і підприємців, яка направила до районної Ради народних депутатів спростування рішення, щодо створення позабюджетного фонду строкових гарантій надзвичайних екологічних ситуацій районною Радою народних депутатів правомірними.

    Подібні статті по економіці

    Загальноекономічна характеристика діяльності ТОВ Агротранссервіс
    Зорієнтованість України на досягнення до 2020 року економічних показників розвинених європейських країн вимагає забезпечення щорічного зростання ВВП в розмірі 6-8 відсотків. Уже сьогодн ...

    Автоматизована система обліку кадрів на підприємстві
    Функціонування будь-якої системи управління пов’язано з циркуля-цією в ній інформації. Будь-який процес управління - перш за все, інфор-маційний процес, який передбачає виконання ...

    Багатомірна класифікація нового об’єкта методами дискримінаційного аналізу
    Поділ сукупностей на групи, однорідні в тому чи іншому розумінні, пов'язаний з такими діями, як систематизація, типологія, класифікація, групування. Традиційно зазначений поділ виконують ...

    Copyright © 2024. www.ekonomikam.com. Всі права захищені.